Све категорије

Пухлер до Прилагођавање целе фабрике - остваривање раста профита кроз прилагођене интелигентне производне линије

Време: КСНУМКС-КСНУМКС-КСНУМКС Хитови : 32

Од почетног контакта до техничке размене, као и преко брзог одговора и професионалне подршке као што су дизајн и производња, инсталација на лицу места и пуштање у рад, можете се ослонити на професионалног и тачног прилагођеног добављача интелигентног система опреме за нано млевење. Имамо могућност да интегришемо ресурсе и искуство у свеукупном планирању целог пројекта, чак и ако је сложен, уз помоћ ПУХЛЕР ® Уз најсавременију технологију и богато искуство у области мокрог брушења, можемо вам пружити комплетну сет идеалних прилагођених решења (пројекат по принципу кључ у руке) кроз услуге паковања по мери.

321

1. Резервоар за готов производ

Запремина: 1000Л; Велика брзина дисперзије: 15КВ; Мала брзина мешања: 7.5КВ; Тачност мерења: 0.2%.

2. Резервоар за дозирање премикса

Запремина: 550Л; Велика брзина дисперзије: 7.5КВ; Мала брзина мешања: 2.2КВ; Време претходног мешања: 1~1.5 х.

3. Комуналије

Укупна инсталирана снага: 240КВ 380В 50ХЗ

Расхлађена вода: температура излазне воде: 5~10 ℃; потрошња расхлађене воде: 21м³/х;

Компримовани ваздух: притисак: 0.4~0.7Мпа Потрошња гаса: 2.6м ³/х;

Азот: притисак: 0.3~0.6Мпа; доза: 5м³/мин.

4. Систем контроле температуре и влажности

Контрола влажности: < 20%; Контролна температура: 0~30 ℃.

КСНУМКС. Sistem kontrole

ПУХЛЕР ® Контролни систем има модуларни дизајн, тако да се може побољшати у складу са специфичним радним захтевима.

6. Опрема за пред-дисперзију: хомогенизатор ултра високог притиска ЕТ 180

Радни притисак: 0~1680бар; Капацитет обраде: 180Л/х; Крај напајања: електрични три клипа.

7. Опрема за грубо млевење: НИЗЗОЛИ ® 75 Дисперзиона брусилица нове генерације

Инсталисана снага: 75КВ; Капацитет обраде: 2100Л/х; Пречник перли од цирконијума: 0.3 ~ 2.0 мм; Брзина пуњења: 75~90%.

8. Резервоар за пренос млевења

Запремина: 550Л; Мала брзина мешања: 2.2КВ; Тачност мерења: 0.2%.

9. Опрема за фино млевење: ПХК 60ЦЕ вертикални млин за песак без заптивке вратила и сита

Инсталисана снага: 75КВ; Капацитет обраде: 2300Л/х; Пречник перли од цирконијума: 0.05 ~ 0.3 мм; Брзина пуњења: 60~75%.

10. Аутоматски систем пуњења

Капацитет обраде: 0~200кг/барел; Тачност пуњења: 0.2%.

11. Систем за храњење и транспорт без прашине

Аутоматска количина дозирања: 1~15Т/х; Тачност дозирања: ≤ 0.5%; Аутоматска скала паковања: 1~15Т/х; Потрошња гаса: 0.6м³/х。

Испод је Пухлер један случај за прилагођавање целе фабрике:

Користите систем за храњење и транспорт без прашине (11) за мешање материјала у претходно мешаном резервоару за дозирање (2) и сарађујте са ПУХЛЕР® Хомогенизатор ултра високог притиска Еигер Торрент ЕТ 180-168Мпа (6) користи материјале за улазак у вентил група са подесивим притиском под дејством посебно израђеног клипа. Након проласка кроз отвор за ограничавање протока (радну област) одређене ширине, материјали са тренутним губитком притиска се избацују при веома великом протоку (1000-1500м/с) и сударају се са ударним прстеном једне од компоненти ударног вентила. . Генерисана енергија ултра-високог притиска чини да се материјали тренутно ослобађају кроз прорез, производе се три ефекта: ефекат високог смицања, ефекат рупе и ефекат судара, што може учинити да материјал достигне ефекат дробљења, хомогенизације, емулгације или пред дисперзије, и затим комбинујте са новом генерацијом дисперзионе млевене машине иМо Смарт ® НИЗЗОЛИ 75 систем за млевење (7) грубо меље претходно мешану суспензију како би се обезбедио стабилан излаз производа и глатко пражњење у фази финог млевења, суспензија улази у резервоар за пренос млевења (8) , а нови вертикални млин за песак ПХК 60ЦЕ (9) без заптивке осовине и без сита се користи за млевење производа на недеструктивни начин коришћењем тандем процеса млевења у комбинацији са новом технологијом нано млевења (да би се потпуно решила четири проблеми хоризонталног млина за песак у процесу нано млевења: механички заптивач лако цури или оштети, сито сепаратора је лако блокирати, тешко је млети ултрафиним цирконијумским перлама, а дистрибуција честица производа је неуједначена), каша улази у резервоар за готов производ (1) и пумпа се у аутоматски систем за пуњење (10) за паковање. Производна линија је дизајнирана са системом за контролу воде који комбинује вакуум и азот из комуналних система (3, 4) за праћење садржаја воде у улазном гасу у реалном времену, тако да је садржај воде у суспензији мањи од 500ппм испод услови производње затворене петље; Управљачки систем усваја ДЦС систем аутоматског управљања (5). Његов супериорни систем се налази у централној контролној соби, која се користи за надгледање и контролу све опреме станице у целом простору. Цео систем је повезан преко индустријског Етхернета да би се реализовао централизовани надзор рада сваког система у централној контролној соби.